nordkappNordkapp - en monumental og voldsom klippe som stuper over 300 meter - omtalt som verdens ende i litteraturen, og i dag en turstmagnet for tusenvis av besøkende. Geografisk plassert som Europas ytterpost mot nord på 71°10' 21" har Nordkapp gjennom århundrene hatt tiltrekningskraft på kongelige såvel som oppdagelsesreisende.

 

Gjennom tiden har mennesker fra alle land satt seg Nordkapp som endelig reisemål, og ytterst på klippekanten finner du symbolet for at du har kommet frem - en globus satt opp i 1978. For mange besøkende blir dette en sterk naturopplevelse. Mektige klipper omringet av nordishavet, utemmet natur og fantastiske lysforhold - sol om natten eller nordlys over snødekte landskap.

 

Opprinnelig var det ingen vei til Nordkapp, så ofte anløp man Hornvika like ved, og så klatret man opp til toppen. En strabasiøs og eventyrlig reise. I dag finner du en stor hall på Nordkapp, som holder åpent året rundt. Dette er et servicesenter for besøkende som blant annet inneholder filmsal, historiske utstillinger, kapell, restaurant og gavebutikk.

 

nordkapp-kethI senere år har Nordkapphallen åpnet for vinterbesøk, noe som betyr at du er velkommen gjennom alle årstider.